Maroc chat

Alleen in Nederland wonen al meer dan 400.000 mensen met een Marokkaanse achtergrond. Inmiddels zijn dit de eerste, tweede én derde generatie. Wil je in contact blijven met je achtergrond, dan is onze Maroc Chat onmisbaar. Hier kun je praten met mensen die eenzelfde achtergrond hebben, waarmee je jouw kijk op de wereld kunt delen en waar lang niet alle gesprekken in het Nederlands gevoerd hoeven worden. Contact met andere Marokkanen, of gewoon mensen die geïnteresseerd zijn in de Marokkaanse community, zijn allemaal welkom op de Marokkochat waar de sfeer erg leuk is tot in de late uurtjes.

Waarom een Marokko chat?

Bijna 50% van de mensen met een Marokkaanse achtergrond woont samen, maar ook bijna 30% woont alleen. En soms is het niet zo makkelijk om contact te leggen met mensen die niet een Marokkaanse roots of verleden hebben. Omdat je toch direct een naam hebt, maar ook omdat de culturen best ver uiteenlopen.

Wil je eens in gesprek met een van de vele andere Marokkanen in Nederland en België? Wellicht omdat je je ervaringen wilt delen met anderen, of omdat je gewoon een leuk gesprek wilt? Dan ben je bij de Marokko chat aan het juiste adres. Hier vind je mensen die wél direct begrijpen wat je bedoelt. En of dat nou in het Frans, Arabisch of Nederlands is, dat maakt niet zo gek veel uit. Uiteindelijk spreken we toch allemaal dezelfde taal.

De community voor Marokko: chat en nog veel meer

We hebben niet alleen een Marokkochat. Je kunt op onze website ook nieuwsberichten lezen die te maken hebben met Marokko en andere pagina’s, zodat je altijd op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Onze chat voor Marokko is slechts een klein onderdeel van de website. We willen met onze website vooral een platform bieden voor mensen met een Marokkaans verleden, achtergrond of affiniteit met de gemeenschap. Zo kun je hier gewoon alles delen waar jij aan denkt bij Marokko. Plaats je favoriete Marokkaanse nummer bijvoorbeeld in de chat voor Marokko of bespreek grote Marokkaanse schrijvers in de Marokkochat, met de namen die veel mensen inmiddels al lang vergeten zijn.

Wanneer is de Chat Maroc geopend?

De Chat Maroc is gewoon 24/7 geopend en je bent altijd van harte welkom. Zijn er even geen mensen waarmee je in gesprek kunt? Dat kan gebeuren. Ondanks dat er duizenden mensen gebruikmaken van onze chat, zijn er nog altijd momenten waarop het even stil is. Dan kun je naar onze automatische quiz, waar vragen gesteld worden en je de tijd krijgt om te antwoorden. Zeker wanneer er niemand is. Gebruik je elke keer dezelfde naam tijdens het chatten? Dan kom je per goed antwoord hoger in de ranglijst te staan. Heel leuk wanneer je je even verveelt of die ene persoon nog niet online gekomen is bijvoorbeeld. Vergeet niet regelmatig terug te komen, want je bent de toppositie binnen de kortste keren kwijt. Weet je veel van het geloof? Dan scoor je hier vast goede punten!

Hoe weet ik zeker dat het gezellig blijft in de Maroc Chat?

Tegenwoordig is het de vraag hoe elke chat in Nederland gezellig kan blijven. Gelukkig hebben we veel gebruikers die de regels gewoon respecteren en die het leuk vinden om op een leuke manier met elkaar te praten. Wanneer het even niet gaat zoals het moet, grijpen de admins in. Je kunt de aanwezige admins altijd in de rechterbalk bovenaan zien staan. Het is niet zo dat er constant gecontroleerd wordt op elk woord dat getypt wordt, maar de regels moeten wel nageleefd worden in de Marokkochat natuurlijk.

Waar kan ik de chat voor Marokko het best voor gebruiken?

Wat je maar wilt. Je kunt hier vragen stellen aan andere Marokkanen. Je kunt je ervaringen delen of kijken of er mensen zijn die jouw ideeën delen. Of je dromen delen met de rest van de gemeenschap. De meeste mensen komen in de chat Maroc om het gezellig te hebben tijdens een lange avond of gewoon tijdens het weekend. Aangezien er steeds meer mensen komen naar onze chat voor Marokko, wordt het natuurlijk ook steeds makkelijker om het leuk te hebben.

Is het gratis om gebruik te maken van de chat?

Ja, alle functies op de website zijn gratis. Je hoeft ook geen account aan te maken, maar we raden je wel aan om elke keer dezelfde naam te gebruiken. Dat hoeft natuurlijk niet je eigen naam te zijn tijdens het chatten op de Maroc Chat. Je kunt gewoon een pseudoniem gebruiken. Gebruik je elke keer dezelfde naam, dan worden de punten in de quiz namelijk gewoon doorgeteld.

Maar er is een belangrijker voordeel. Stel je voor dat je vorige avond een leuk gesprek hebt gehad met een paar mensen en die hoop je nog eens te spreken, dan is het wel zo leuk wanneer deze mensen jouw naam herkennen wanneer ze de Marokkochat openen. Aangezien je gewoon onthouden kunt worden door ons systeem, hoef je niet elke keer diep na te denken. Wil je het jezelf makkelijker maken, kies dan een logische naam. Dat kan een afkorting van je eigen naam zijn of een naam die jij helemaal bij jou vindt passen. Net wat makkelijker te onthouden, ook wanneer je eens via een ander apparaat gebruik wilt maken van de Marokkochat.

Zijn er veel mensen die gebruikmaken van een chat voor Marokkanen?

Jazeker. Omdat wij dé chat zijn voor Marokkanen of mensen met een Marokkaanse achtergrond, komen er veel mensen die graag even komen kletsen met mensen die een soortgelijke achtergrond hebben. Zo is het net wat makkelijker om in gesprek te komen met andere mensen en kun je je ideeën makkelijker delen. Vergeet niet dat onze chat niet alleen beschikbaar is vanuit Nederland en België. Wereldwijd kunnen mensen gebruikmaken van onze Maroc Chat, zodat het een grote community bedient en dat betekent automatisch dat er veel mensen op de website komen. En dat houden we natuurlijk graag zo.

Veel meer dan alleen een chat – en toch alle aandacht voor de chat

Weet jij al hoe je tabjes naast elkaar kunt zetten? Mooi zo, want wanneer je de Maroc chat in het ene gedeelte van je scherm zet, kun je tegelijkertijd de artikelen lezen die op onze website staan. We zorgen er altijd voor dat er nieuwe berichten zijn over het nieuws, maar ook achtergronden en uitgelichte berichten die interessant kunnen zijn.

Daarbij proberen we uiteraard zoveel mogelijk raakvlak te houden met Marokko en de community natuurlijk. Zo heb je altijd iets te lezen tijdens een stil moment in de chat, of kun je mooi een gespreksonderwerp vinden wanneer je even niets meer hebt om over te praten.

Wist jij al dat je ook gewoon privé met iemand kunt praten? En dat je die optie uit kunt zetten wanneer je daar even helemaal geen zin in hebt en gewoon rustig het nieuws door wilt lezen?

Vragen of problemen?

We zijn altijd online. Heb je vragen of problemen tijdens het chatten, wil je meer weten of heb je ergens hulp bij nodig? Laat het ons dan even weten in de chat. Doorgaans wordt er snel geantwoord op berichten. Uiteraard kun je ons ook bereiken via de contactpagina op de website wanneer we even niet in de chat aanwezig zijn.